Zapojte se do uměleckého projektu

KDO
Dánský umělec Torben Rejnholdt Petersen, ve spolupráci s krajskou knihovnou, zve obyvatele Karlových Varů a okolí k účasti na uměleckém projektu.

 

Zapojte se do uměleckého projektu

Umělecký projekt
Pro: Všichni
Vstupné: zdarma
Místo: Hlavní budova Dvory - centrální hala
Datum: 11.01.2016 10:00 - 16:00
/akce/zapojte-se-do-umeleckeho-projektu-a3964.htm
Text

CO?

Umělecký projekt nese jméno IDA (Interacting, Dialogue and Art) podle názvů slov v překladu spolupráce, dialog a umění. Tento umělecký projekt mezi dánským umělcem a obyvateli Karlových Varů a okolí podpoří karlovarská krajská knihovna jako místo setkání a později také výstavní prostor, kde si lidé budou moci prohlédnout výsledky projektu. Jeho koncepcí je myšlenka vyzvat nejen návštěvníky knihovny, ale i ostatní, aby přinesli předměty, které se stanou pro umělce výzvou. Předměty mohou být z různých materialů: přírodních, umělých, osobní, nepotřebné či zakoupené (např. staré fotografie, noviny, kus zeleniny, kus oblečení nebo cokoliv, co může být pro umělce inspirací). Torben R. Petersen bude posléze během dvou měsíců s těmito předměty pracovat. Z darovaných předmětů vytvoří různá díla, popřípadě jedno celistvé dílo. Nakonec budou vystaveny v protorách knihovny.

KDE?

Karlovarská krajská knihovna bude základnou pro tento projekt. Bude také místem, kde se lidé s umělcem setkají a kam budou moci přinést materiál pro budoucí výstavu. Projekt vyvrcholí výstavou v prostorách knihovny.
centrální hala knihovny ve Dvorech

KDY?

Sbírání materiálů: každé pondělí po tři týdny během měsíce ledna,
od 10:00 do 16:00 hodin.

Zahájení výstavy v pondělí 11. dubna 2016. Ta zde bude k vidění po celý zbytek měsíce dubna.

DOPORUČENÍ!

Předměty a materiály pro umělce by neměly vážit více než 1,5 kg nebo být větší než 40 x 40 x 40 cm. Nebudou vráceny.    

 


Novinky na e-mail