VZPOMÍNKY - stroj času na cestě do minulosti

Vzpomínky – stroj času na cestě do minulosti
Jana Vejsadová a PhDr. František Novotný
 

VZPOMÍNKY - stroj času na cestě do minulosti

Přednáška
Pro: Všichni
Vstupné: zdarma
Místo: Hlavní budova Dvory - sál
Datum: 25.10.2017 14:30 - 16:00
/akce/vzpominky-stroj-casu-na-ceste-do-minulosti-a6727.htm
Text

O významu vzpomínek

jejich roli v životě člověka, o jejich uložení v mozku, zákonitostech i typech vzpomínek si budeme povídat s Janou Vejsadovou, certifikovanou trenérkou paměti III. stupně.

K dokreslení smyslu reminiscencí svými verši přispěje,

ale především o krásný zážitek se nám všem zajímavým vyprávěním a osobními vzpomínkami postará básník, textař a rozhlasový publicista PhDr. František Novotný.

PhDr. František Novotný

rozhlasový publicista, básník a textař. Je oblíbeným průvodcem nedělním Dobrým ránem v Českém rozhlasu 2. Dvojka vysílá také jeho nedělní dopolední pořad Okouzlení slovem. Řadu jeho dalších rozhlasových pořadů znají posluchači z minulosti. Vedle čtenářsky oblíbených básnických sbírek Buďme, Blažení, Ozvěna tenká jako vlas, Čertoviny, Malovaná muzika, atd. jsou známé i desítky jeho písňových textů, především pro skupinu Spirituál kvintet, Hradišťan, pro K. Zicha a další. Ve své novinářské profesi je uznávaným odborníkem na problematiku krizové komunikace.

Jana Vejsadová

certifikovaná trenérka paměti III. stupně. V oboru knihovnictví se specializovala na aktivizační programy pro seniory a zdravotně znevýhodněné. Od r. 2006 působí v oblasti celoživotního vzdělávání a zaměřuje se na trénink i nápravu kognitivních funkcí pro různé sociální skupiny.

   

 

 


Novinky na e-mail