Valerij Beregov

Výstava maleb výtvarníka Valerie Beregova.

Valerij Beregov

Výstava
Pro: Všichni
Vstupné: zdarma
Místo: Hlavní budova Dvory - centrální hala
Datum: 26.03.2015 09:00 - 19:00
/akce/valerij-beregov-a2557.htm
Text

O autorovi:

Valerij Beregov se  narodil v roce 1968 v Batumi. Jeho ruští rodiče zde pracovali jako experti v rafinérii ropy.

                Již od mládí projevoval výrazný výtvarný talent. Dodnes vzpomíná na svého učitele kreslení na základní škole, který mu pomohl  nasměrovat  jeho životní uměleckou dráhu, a přes určité pochyby pragmaticky založených rodičů, ho naučil solidní základy výtvarného řemesla.

V roce 1989 nastoupil jako vědecký pracovník muzea  Isaaka Iljiče Levitana v Pljosu v Ivanovské oblasti.

                Isaak Levitan byl slavným ruským malířem krajinomaleb a jeho tvorba měla na Valerije Beregova velký vliv.  Při své práci v muzeu byl s obrazy tohoto klasika ruského umění v těsném kontaktu a podrobně je studoval.

                Sám přiznává, že teprve v tomto období začal vážněji malovat. Výsledkem byla jeho první úspěšná autorská výstava v roce 1991.

                Tehdy se také stal členem známé Ivanovské beatové kapely „Radnyje prostory“, odešel ze stálého zaměstnání a profesionálně se začal pouze věnovat malbě a muzice.   Dle jeho vlastního vyjádření to byla krásná a bouřlivá léta.

                V roce 1997 se však oženil, z beatové kapely odešel a jako vážený člen Svazu umělců Ruska se plně soustředil na svoji profesionální kariéru. Kromě malířství se také aktivně věnuje designu v reklamě a polygrafii, ilustroval již několik knížek.

                Od roku 1992 až do současnosti má na svém účtu přes 50 samostatných výstav, maloval a vystavoval v  Rusku, Řecku, Maďarsku, Německu, Francii, Velké Británii, České republice a v dalších zemích bývalého SSSR.  Poslední dobou absolvoval několik tříměsíčních tvůrčích pobytů ve Francii.

                Jeho obrazy vlastní sběratelé umění po celém světě, od Austrálie přes Asii, Evropu po USA.


Novinky na e-mail