SANTINI

Výstava kolorovaných fotografií Václava Bodláka.
31. 1. - 28. 2. 2017
 

SANTINI

Výstava
Pro: Všichni
Vstupné: zdarma
Místo: Hlavní budova Dvory - půjčovna
Datum: 03.02.2017 09:00 - 19:00
/akce/santini-a5469.htm
Text

             Již podruhé se v Krajské knihovně v Karlových Varech můžete setkat s kolorovanými fotografiemi Václava Bodláka. Výstava jeho fotografií je nyní věnovaná památce největšího českého architekta barokní gotiky Jana Blažeje Santiniho Aichla, jehož 340. výročí narození dne 3. února 1677, si v letošním roce vzpomeneme.

            Václav Bodlák je členem „České federace fotografického umění“ a tvorbě kolorované fotografie se věnuje již řadu let. Nyní představujeme jeho obrazy architektonických skvostů geniálního českého architekta Jana Blažeje Santiniho.

            Z obrazového zpracování fotografií Václava Bodláka k nám promlouvá realita krásy barokní architektury, viděná očima fotografa-muzikanta. V jeho záběrech, s důrazem na zpracování detailu, se plně odráží invence umělce, který svým osobitým rukopisem vyjadřuje vlastní vnímání krásy okolo nás. Tyto obrazy dokonalosti životního díla největšího českého barokního architekta Jana Blažeje Santiniho Aichla jistě každému přiblíží unikátní skvosty našeho bohatého národního kulturního dědictví, na které v běžném životě tak často zapomínáme.

Přednáška Václa Bodláka na téma Jan Blažej Santini Achel 9. 2. 2017 od 17:00 hodin.
 


Novinky na e-mail