ŽIVÁ KNIHA

Motto: Každý člověk má v sobě mnoho příběhů, stačí jenom správně "otevřít a číst".

ŽIVÁ KNIHA

Literární pořad
Pro: Všichni
Vstupné: zdarma
Místo: Hlavní budova Dvory - A-klub
Datum: 04.11.2014 17:00 - 19:00
/akce/ziva-kniha-a2177.htm
Text

ŽIVÁ KNIHA - pestrobarevná talkshow... v únoru na téma

Dan Horyna "Od drogy k Buddhovi".

Cesta z pervitinového pekla - příběh Dana Horyny
Reflex, 11.11.2010

Když mu bylo sedmnáct, měl před sebou velmi slibnou budoucnost. Studoval na umělecké škole, byl mistrem republiky v běhu na 1500 metrů, hudební talent rozvíjel na hodinách zpěvu. Holkám se líbil, měl dlouhé vlasy, pohlednou tvář a dábla v těle.

Pak ho zatkli za protistátní písničky a dva měsíce tvrdé vyšetřovací vazby ho zlomily. Zkusil to s pervitinem. Poprvé, podruhé, potřetí. Dokázal několikrát přestat a několikrát do toho spadl znovu. Několikrát se pokusil o sebevraždu. Přežil. Jako jeden z mála, kteří v sedmdesátých letech s pervitinem začínali. Dnes žije docela jiný život, bez drogy. Pomohl mu buddhismus a on zase na oplátku pomáhá druhým. Jeho příběh se stal inspirací pro film Piko. Drsný snímek na pomezí hraného filmu a dokumentu mapuje začátky tak oblíbené a tak ničivé drogy, která se – jak jinak – začala vařit u nás, protože jsme národ kutilů a dá-li se něco vyrobit doma, jdeme do toho.

Dan Horyna: rockový zpěvák, psychoterapeut - absolvoval Psychoterapeutický výcvik REMEDIUM, pět let působí jako psychoterapeut s drogově závislými a dospívající mládeží, v soukromé praxi pracuje s lidmi na existenciální úrovni, kterou propojuje se spirituální, osm let praktikuje dzogchen pod vedením Namkhai Norbu Rinpocheho.
 

 

 


Novinky na e-mail