Ozvěny EKOFILMU v Karlových Varech

Ve vybrané pátky v měsíci Vás srdečně zveme na promítání ozvěn filmového festivalu EKOFILM,
který je jedním z mezinárodních filmových festivalů o životním prostředí s nejdelší tradicí.
 

Ozvěny EKOFILMU v Karlových Varech

Promítání
Pro: Všichni
Vstupné: zdarma
Místo: Hlavní budova Dvory - A-klub
Datum: 21.09.2018 17:30 - 19:00
/akce/ozveny-ekofilmu-v-karlovych-varech-a7473.htm
Text

23. 3. od 17:30 hod

Rezonance

Pojďte s námi prozkoumat Koreu a Francii skrz rituály dvou netypických farmářek – potápěčky z  korejského ostrova Jeju a pastýřky koz z francouzských Pyrenejí.

20. 4. od 17:30 hod

Palčivé téma

Několik případů, kde se výroba bioenergie (energie vyráběné z organických zdrojů, jako je dřevo nebo plodiny) zvrtne a závažným způsobem poškodí přírodu.

21. 9. od 17:30 hod

Sea of life

Mladá filmová tvůrkyně se vydává na cestu kolem světa, aby zachránila ekosystémy, na nichž závisí naše přežití. Ukazuje se, že naše činnost postupně směřuje k vyhubení života v oceánech.

5. 10. od 17:30 hod

Megeti - ztracená vlčice

Film je dojemným příběhem ztracené samice vlčka etiopského, ohroženého druhu obývajícího velkolepou krajinu, která se nachází 4 000 m n. m. a má do obyčejnosti daleko. Slunce a dešťová mračna bojují o nadvládu, a když noc přinese mráz, není tu nic, co by připomínalo Afriku, jak ji běžně známe.

19. 10. od 17:30 hod

Pohyby

Skupina geologů z Ústavu struktury a mechaniky hornin AV ČR se vydává na cestu do Hornsundu, nejjižnějšího zálivu ostrova Západní Špicberk. Po šest let zde vědci pravidelně monitorují zemské pohyby a mapují neprobádaný terén ukrytý hluboko pod ledem. Uprostřed drsné přírody nabízí film intimní vhled do nitra české polární expedice.

9. 11. od 17:30 hod

Nesmrtelný les

Během několika posledních tisíciletí se evropská krajina změnila více, než si dokážeme představit. Vysušili jsme mokřady, zregulovali řeky, vykáceli nebo přeměnili lesy, vyhubili velká zvířata. A přece existuje jedno místo, které se takřka nemění. Ze skalnaté půdy pod Kriváněm vyrůstá Nesmrtelný les, jehož vládci jsou staleté borovice limby

23. 11. od 17:30 hod

Malí superhrdinové přírody

Je hmyz škůdce? Zamyslete se znovu. Tento vizuálně ohromující vědecký dokument ukazuje, jak drobní hmyzí géniové mohou pomoci vyřešit některé z největších problémů vědy a techniky – od stavění lehčích a odolnějších staveb až po růst transplantátu a zničení bakterie, která je rezistentní vůči řadě léků.

http://www.ekofilm.cz/


Novinky na e-mail