Dvě školy v Evropě II

 Práce dětí Základní školy jazyků Karlovy Vary a Oberschule Friedrich Rückert ze saského Plavna.

Dvě školy v Evropě II

Výstava
Pro: Všichni
Vstupné: zdarma
Místo: Hlavní budova Dvory - vstupní chodba
Datum: 27.05.2014 10:00 - 19:00
/akce/dve-skoly-v-evrope-ii-a1359.htm
Text

Výstava představuje výsledky projektu Dvě školy v Evropě II., do kterého se zapojily dvě partnerské školy: Základní škola jazyků Karlovy Vary a Oberschule Friedrich Rückert ze saského Plavna.

Realizace projektu proběhla v roce 2013 a osou spolupráce se stala především dvě společná několikadenní setkání. Během třídenního pobytu v Karlovarském kraji a později v Sasku se žáci obou škol seznámili s českou a německou regionální kulturou, místními zvyky, zajímavými místy a osobnostmi daného regionu.

Cílem projektu bylo bližší poznání společného příhraničního prostoru, navázání nových nebo prohloubení stávajících přátelství mezi žáky, motivace českých dětí pro výuku německého jazyka. Vyvrcholením vzájemné spolupráce bylo vytvoření česko-německého kalendáře žáky, kteří se pokusili fotoaparáty zachytit navštívená místa během setkání tak, jak je viděli svýma očima.

Dalším velmi zdařeným výstupem se stal původní česko-německý komiks, jenž opět vychází z dojmů a načerpaných informací dětí během jejich putování oběma regiony. Vlastnoručně malované obrázky doplňují jednoduché české nebo německé texty.

Projektu se zúčastnilo celkem 72 žáků a 5 vyučujících obou partnerských škol.

Financování zajistilo především sdružení Euregio Egrensis, zbylou částku poskytl Magistrát města Karlovy Vary.


Novinky na e-mail